Schengenvisum og arbeids- og oppholdstillatelser

Fra og med 1. juni 2013 har den norske ambassaden i Havanna ansvar for å motta søknader om arbeids- og oppholdstillatelser og familiegjenforening. Søknader om Schengenvisum rettes til den svenske ambassaden i Havanna.

Schengenvisum

Ved besøk eller ferieopphold i Norge, må det søkes om Schengenvisum. Søknaden må rettes til den instansen som har ansvaret for å motta søknader om Schengenvisum i søkerens hjemland. For en oversikt over hvilken instans du skal henvende seg til, vennligst følg denne linken.

Cubanske statsborgere som skal besøke Norge, må søke om Schengenvisum gjennom den svenske ambassaden i Havanna, som representerer alle de nordiske landene. Alle søknader om Schengenvisum til Norge, samt øvrige henvendelser vedrørende disse søknader rettes til den svenske ambassaden. Ingen søknader vil bli mottatt av den norske ambassaden.

Alle henvendelser til den svenske ambassaden pr. e-post, faks og brev må være på spansk eller engelsk.

Kontaktinformasjon:

Embajada de Suecia
Adr.: Calle 34 No. 510, entre 5ta. y 7ma. Miramar
Playa Ciudad Habana, Cuba.
Tlf.: + 53 7 204 28 31
Faks: + 53 7 204 11 94
e-post: ambassaden.havanna@gov.se

Konsulær åpningstid: Mandag til fredag : 09:30 - 11:30
Telefonhenvendelser vedrørende konsulære saker: 08:30 til 09:30

For mer informasjon se den svenske ambassadens hjemmesider: http://www.swedenabroad.se Velg land (Cuba)

Arbeids- og oppholdstillatelser og familiegjenforening

Fra og med 1. juni 2013 har den norske ambassaden i Havanna ansvar for å motta søknader om arbeids- og oppholdstillatelser og familiegjenforening. Fra og med 1. juni må søknader registreres på internett, gjennom Application Portal Norway.

Fordelene med Application Portal

  • Søker eller referansepersonen kan når som helst og hvor som helst registrere søknaden på nett
  • Registreringen skjer kun 1 gang. For nye søknader kan tidligere uendret informasjon gjenbrukes i det tekstboksene alt er fylt inn. Det er kun påkrevd å legge inn ny informasjon, f. eks reisedatoer o.l.
  • Rask og enkel betaling av gebyr på portalen (Visa eller Mastercard) - Søkeren booker en personlig avtale med visumavdelingen og trenger således ikke stå i kø i forbindelse med innlevering av dokumenter
  • Portalsøkere gis prioritet og således raskere saksbehandling
  • Søkere kan motta statusoppdateringer og underretning om vedtak per SMS og e-post

Hvordan søke? 

 

1. Førstegangssøkere

Første gang du bruker Application Portal må man registrere seg som bruker med brukernavn og passord. Brukernavn og passord må ikke inneholde tegn som @, %, & etc. Passordet må inneholde minst 8 tegn, minst ett siffer og minst 1 stor bokstav (f. eks Moskva789). Når du har registrert deg som bruker, kan du fylle ut søknadsskjema, f. eks klikk på Apply for visa, betal søknadsgebyret (med Visa/Mastercard) og deretter bestille time hos ambassaden.

 2. Eksisterende brukere

Søkere som tidligere har brukt Application Portal kan logge seg på med tidligere tildelt brukernavn og passord, og bruke tidligere registrert søknad som mal og så endre detaljer som f. eks reisedatoer etc., betale søknadsgebyret og bestille timeavtale for innlevering av nødvendig dokumentasjon.

 3. Registrering av grupper

Søknader kan enten registreres som individuelle søknader eller som en gruppesøknad. En gruppe kan inneholde mellom 1 – 15 søkere. Merk at det er en forutsetning at alle søkerne har samme nasjonalitet og reiser på samme datoer med samme reiseplan. Registrering av gruppereiser sparer tid for alle parter. Imidlertid kan kun informasjon registrert i individuelle søknader gjenbrukes ved eventuell framtidig søknad. Således anbefales familier og søkere som alltid reiser sammen til Norge å registrere individuelle søknader.

Gebyr

Søknadsgebyret må betales elektronisk (med kort) på Application Portal etter at søknadsskjemaet er fylt ut online. Søknaden vil ikke sendes til ambassaden før gebyret har blitt registrert betalt (vanligvis skjer det i løpet av sekunder). Søkere/referansepersoner etc. kan betale med Visa eller Mastercard.

Søkere uten tilgang på nett

Det er mulig for referansepersonen i Norge å utføre hele eller deler av registreringen på nett, for eksempel logge seg på og betale søknadsgebyret.

En referanseperson som har utført hele registreringsprosessen for søker (og søker selv ikke kan logge seg på portalen), må sende en kopi av utfylt søknad til søker slik at han/hun er informert om hva slags informasjon som har blitt levert inn. Søknadsskjemaet er å finne på ”Previous individual applications” på portalen og kan også skrives ut herifra.

Timebestilling

Etter å ha registrert søknaden på nett må alle søkere uansett kategori booke time på Application Portal for levere inn nødvendig dokumentasjon. En avtale kan endres eller avbestilles fra ”Previous individual application(s)” på Application portal. Det er ikke mulig å bestille en time uten å ha registrert en søknad om visum eller oppholdstillatelse.

Levering av nødvendig dokumentasjon

Søker må skrive under på omslagsbrevet (hvilket kan skrives ut etter at timebestilling er gjennomført på portalen eller når som helst etter dette fra ”Previous individual applications” på portalen) og levere dette til ambassaden sammen med nødvendig dokumentasjon. Husk at også sjekklisten for nødvendige dokumenter må være fyllt ut og underskrevet. Det er søkers ansvar å påse at søknaden er fullstendig med all nødvendig dokumentasjon i det den leveres til utenriksstasjonen. Påkrevd dokumentasjon varierer avhengig av nasjonalitet og type søknad. Vennligst konsulter UDI’s nettsider for å se hvilken dokumentasjon som må leveres inn med din søknad.

For at dokumentene skal kunne scannes og sendes til UDI, må de foreligge i A4-format. Dersom originaldokumentet har et annet papirformat, må søker ta en kopi i A4-format, som legges originaldokumentet. For å sikre rask behandling ber vi om at dokumentene leveres uten stifter.

Para ver esta información en español, por favor haga click aqui.


Bookmark and Share