Orkanen Matthew

ORKANVARSEL: Orkanen Matthew er ventet å treffe Haiti mandag 3. oktober og bevege seg videre mot østlige deler av Cuba natt til tirsdag lokal tid.

Det er utstedt orkanalarm (Fase de Alarma Ciclónica) på Cuba for provinsene Camagüey, Las Tunas, Holguín, Granma, Santiago de Cuba og Guantánamo. Nordmenn som oppholder seg i disse områdene oppfordres til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger.

Videre er det er utstedt orkanvarsel for Bahamas.

Vi gjør oppmerksom på at både styrke og retning på orkaner kan endre seg raskt. Ambassaden ber alle nordmenn i de berørte områdene oppdatere seg jevnlig på orkanvarslinger fra www.nhc.noaa.gov, lokale nyheter og å følge råd fra lokale myndigheter.

Videre anbefaler ambassaden nordmenn i de berørte områdene å kjøpe inn en beholdning av vann og mat, samt å ta ut kontanter.

Ambassaden vil også oppfordre alle nordmenn til å registrere seg på www.reiseregistrering.no slik at vi har en oversikt over personer i de berørte områdene.

Ambassaden kan nås på telefon +53 78427100 (fra Cuba) og +47 23952300 (fra Norge). Utenfor ambassadens ordinære åpningstider kan henvendelser rettes til Utenriksdepartementet på +47 23950000.»


Bookmark and Share