Ekteskapsinngåelse på Cuba

Sist oppdatert: 22/12/2015 // Her følger informasjon om inngåelse av ekteskap på Cuba. Den norske ambassaden har ikke vigselsrett, men det er mulig for nordmenn å gifte seg på Cuba etter cubansk rett. Det anbefales å kontakte Den cubanske ambassaden i Oslo i god tid før ekteskapet inngås for å få oppdatert informasjon om fremgangsmåte og nødvendige papirer man må ha med seg til Cuba.

Informasjon om inngåelse av ekteskap på Cuba:

Cubanske myndigheter tillater ikke likekjønnet ekteskap. I dette tilfellet må man vurdere inngåelse av ekteskap i Norge etter norsk rett.

For generell informasjon om inngåelse av ekteskap, vises det til Folkeregisterets nettsider.

Den norske ambassaden i Havanna har ikke vigselsrett. Nordmenn som ønsker å gifte seg på Cuba må gjøre dette i regi av Consultoría Juridica Internacional i Havanna.

Forberedelser før avreise til Cuba

Såvidt ambassaden har erfart, skal følgende papirer fremlegges av utenlandsk statsborger ved inngåelse av ekteskap på Cuba:

  • Fødselsattest
  • Pass
  • Bekreftelse på sivilstatus (Dersom sivilstatus er "enke/enkemann" må ekteskapsattest foreligge samt dødsattest for den avdøde ektefelle)

Før avreise til Cuba må disse papirene skaffes hos Folkeregisteret. Dokumentene må stemples for rett kopi på Tinghuset og legaliseres hos Utenriksdepartementet før de leveres til Den cubanske ambassaden i Oslo for videre legalisering.

Den cubanske ambassaden oversetter og legaliserer dokumentene. Vær oppmerksom på at dette er en prosess som kan ta noe tid, og at kostnaden er på opptil 5000 norske kroner. Det anbefales å ta kontakt med Den cubanske ambassaden for oppdatert informasjon om priser og hvilke dokumenter som kreves for å gifte seg på Cuba.

Cubas ambassade i Oslo

Oscars gate 78B

0244 Oslo

Tel.: +47 23 08 32 60

Faks: +47 23 08 32 61

E-post: enoruega@online.no

Internettadresse: www.embacuba.no

Forberedelser før ekteskapsinngåelse på Cuba

Det bør bestilles time på Consultaría Jurídica Internacional en uke i forkant av ekteskapsinngåelse. Vær oppmerksom på at ansatte kun snakker spansk. Ekteskapspapirene har en kostnad på rundt 5000 norske kroner. Dette skal betales kontant med lokal valuta (CUC).

Consultoría Jurídica Internacional

Calle 16 #314 e/3ra y 5ta Ave.

Miramar, Playa, Ciudad de La Habana

Tlf: +53 7 204 2490; 206 9603; 204 8402; 204 9446; 204 7488

E-post: cji@cji.cu

Internettadresse: www.cji.co.cu

 

Etter ekteskapsinngåelse

Når ekteskapet er inngått skal ekteskapspapirer oversettes til engelsk. Dette kan gjøres for eksempel hos Equipo de Servicios de Traductores e Intérpretes (ESTI).

Equipo de Servicios de Traductores e Intérpretes

Calle 11 #514 e/ D y E,

Vedado, Ciudad de La Habana

Tlf: +53 7 832 7395

Internettadresse: www.esti.cu

Ta med originale dokumenter (må være legalisert av MINREX), og oversettelse til engelsk for legalisering på den norske ambassaden (kostnad 210 NOK per dokument som betales i CUC). Når papirene er legalisert er de gyldige i Norge, og ekteskapet kan registreres i Folkeregisteret.


Kilde: Tobias Wilbers   |   Bookmark and Share